Een dagje in Marokko @ Ziezo Marokko

Marokko? In het Tropenmuseum in Amsterdam is dat gewoon mogelijk. Afgelopen week bracht in een bezoekje aan de tentoonstelling Ziezo Marokko. Een ware belevenis!

DE REIS

Om het échte gevoel van de reis te krijgen, begint het allemaal in een vliegtuig! Natuurlijk kun je niet vertrekken zonder een groen Marokkaans paspoort, dus die krijg je voor aanvang van de reis. In tegendeel tot de normaal gesproken +/- vier uur lange vliegreis, duurde deze vlucht slechts tien minuutjes waarin je via een screen wordt voorgesteld aan Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Dit zijn je gidsen die je tijdens je reis meenemen door de medina van Marokko en kennis laten maken met Marokkaanse keukengeheimen, mode, kalligrafie, mozaïek, symbolen en nog véél meer! Gebruik het paspoort om de vragen te beantwoorden en wie weet win jij een luxe reis naar Marokko ;-).

Verdwaal in de souks, ruik de verschillende kruiden, leer Tamazight schrijven, maak je eigen Kasbah met magnetisch zand of maak je eigen kalligrafitti design; alles is mogelijk en in iedere hoek ontdek je weer iets nieuws. Zo kun je kennis maken met de verhalen van de vier gidsen in hun zelf-gestylde Marokkaanse salons onder genot van verse, warme koekjes en een glas Marokkaanse muntthee. Ik heb mijn ogen uitgekeken, maar mijn aandacht ging vooral uit naar de prachtige ruimte volledig gemaakt van échte ‘zelij’ (mozaïek tegels). Nadat ik mezelf drie uur lang te hebben gewaand in mijn geliefde en gemiste land Marokko, was het weer tijd om naar huis te gaan… Maar een tweede (en derde, vierde…) bezoek is deze indrukwekkende tentoonstelling zeer zeker waard!!

GA JIJ OOK?

De tentoonstelling is geschikt voor zowel ouderen, jongeren als kinderen vanaf 6 jaar. Ook zijn er 3 verschillende programma’s voor familie’s, jongeren en schoolreisjes. Voor meer informatie over de tentoonstelling en de verschillende programma’s klik je hier. www.tropenmuseum.nl

IMG_2652

IMG_2653

IMG_2657

IMG_2663

IMG_2673

IMG_2686

IMG_2692

IMG_2693

IMG_2697

IMG_2705

IMG_2712

IMG_2719

IMG_2720

IMG_2727

Leave a Reply